Max-Planck-Institut  Max-Planck-Institute  Max-Planck-Institute

[Max-Planck-Institute]

Challenge
The Max Planck Institute set us a challenge called the "glass
balustrade". This system was to be located directly behind two steel girders, which the LED video display should be installed between. This meant finding an alternative solution to servicing the system.

Solution
Due to the unusual position of the system, we had to conceive a method of servicing the LED video display from the front - a challenge we mastered using magnetic pixel maps that can be detached from the front. In addition, we designed and constructed the casing, installed the speakers and integrated the display controls into the overall media control system.

 

Completion:
June 2010

Project partner:
Mediatronic GmbH

Technical data:
S[quadrat] SI [6 SMD] LED video display

Size:
3.4 m x 2.2 m = 7.5 m²

www.mpipks-dresden.mpg.de